Salmorejo amb ous mollets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 3/4 de kg de tomàquets madurs
- mitja barreta de pa dur
- 1/2 gra d'all
- 1 culleradeta de sal
- 2 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 got d'oli d'oliva extra verge
- 4 ous
- 1 rovell d'ou
- sal i aigua
- 10 talls de pernil salat
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint, sal i una cullerada de vinagre de Xerès, escaldeu els ous durant uns segons.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, i després peleu-los i reserveu-los.
Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, el pa tallat a llesques, el gra d'all, una cullerada de vinagre de Xerès i la sal, i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, afegiu-hi el rovell d'ou i l'oli d'oliva, remeneu-ho bé amb un batedor, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
Tot seguit, en una paella amb oli de gira-sol abundant fregiu els talls de pernil.
Quan estiguin ben cruixents, retireu-los de la paella i deixeu-los refredar sobre paper absorbent.
Després, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu l'ou al centre del plat, cobriu-lo amb el "salmorejo", poseu-hi el pernil picat per sobre i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, i després peleu-los i reserveu-los.
Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, el pa tallat a llesques, el gra d'all, una cullerada de vinagre de Xerès i la sal, i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, afegiu-hi el rovell d'ou i l'oli d'oliva, remeneu-ho bé amb un batedor, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
Tot seguit, en una paella amb oli de gira-sol abundant fregiu els talls de pernil.
Quan estiguin ben cruixents, retireu-los de la paella i deixeu-los refredar sobre paper absorbent.
Després, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu l'ou al centre del plat, cobriu-lo amb el "salmorejo", poseu-hi el pernil picat per sobre i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva.