"Salmorejo" amb llamàntol i magrana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Olivet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bilbao, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Plant baix en calories i molt ric en carotens, un antioxidant que ens protegeix contra l'envelliment

INGREDIENTS

  • 2 llamàntols
  • 1,5 kg de tomàquet madur
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 grans d'all
  • 1 barra de pa de quart seca
  • 1/4 de l d'aigua
  • 1 ou ratllat
  • 4 talls de pernil de gla
  • 1 gotet de vinagre
  • 1 magrana
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per bullir els llamàntols:
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • llorer
  • pebre negre en gra
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el porro tallat a daus, la ceba tallada a trossos, el llorer, el pebre negre i la sal i deixeu-ho escalfar.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el llamàntol i deixeu-lo coure durant 7 minuts. Seguidament, refredeu el llamàntol en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-ne la cua a rodanxes gruixudes i salteu-lo en una paella sense oli durant mig minut.Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, els pebrots tallats a daus, l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, els grans d'all i el pa sec, que haureu remullat, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Finalment, passeu-lo pel colador xinès.I ja per acabar, emplateu el llamàntol al centre del plat, poseu-hi el "salmorejo" al voltant i guarniu el plat amb el pernil tallat a dauets, l'ou ratllat i els grans de magrana.