Salmó serrà amb verduretes

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Salmó serrà
  • 3/4 kg de sal gruixuda
  • 1/4 kg de sucre blanc
  • 1 llom de salmó
  • Salmó serrà amb verduretes
  • (per a 2 persones)
  • 150 g de salmó serrà
  • espàrrecs de marge
  • 2 cabdells d'enciam de sucre
  • patates al caliu
  • ametlles salades
  • romesco "Feliu Badaló"
  • 1 nyora rehidratada

PREPARACIÓ

1. Preparem una safata amb dues tapes de plàstic a sobre, en línea recta just en el centre.

2. Barregem en un bol el sucre i la sal, perquè la proporció sigui la correcta. Removem amb la mà, barrejant-ho bé.

3. Posem amb les mans una capa d'aquesta barreja de sucre i sal, directament al damunt de les tapes de plàstic, que ens elevaran el llom de salmó i evitaran que tingui contacte directament amb la safata.

4. Col·loquem el llom sencer de salmó al damunt i li fem a sobre una fina capa només de sucre, espolsant-ne una mica.

5. Ja podem enterrar el salmó completament en la barreja de sal i sucre que queda encara al bol.

6. Fiquem la safata a la nevera durant tres hores i mitja.

7. Un cop hagi passat aquest temps, traiem la safata de la nevera i eliminem la capa de sal i sucre, quedant-nos només amb el llom de salmó. Netegem el llom de possibles espines que hi puguin haver; amb la pèrdua d'aigua de la peça ens resultarà molt més fàcil.

8. Tallem el salmó en llesques molt primetes, com si fos un embotit

9. Tallem les patates al caliu amb la seva pell a rodanxes i les anem distribuint a la base del plat, just al centre.

10. Al damunt de la patata anem col·locant les fines llesques de salmó i les salem una mica.

11. Tallem els cabdells en dues parts i els marquem durant 30 segons en una paella al foc amb una miqueta d'oli.

12. Tallem els espàrrecs verds a trossets molt petits i els hi afegim a la paella, a banda, amb una miqueta d'oli. Hi afegim una espurneta de pebre negre.

13. Tallem les tiges dels cabdells, un cop fora de la paella, de manera que les fulles ens quedin separadetes, i les hi afegim al damunt del salmó.

14. Mullem els espàrrecs que tenim a la paella amb una miqueta d'aigua, perquè el vapor els cogui més ràpidament.

15. Afegim a la paella una mica de la nyora rehidratada, perquè agafi més sabor amb els espàrrecs.

16. Col·loquem en un bol una mica del romesco i hi aboquem la nyora i els espàrrecs que tenim a la paella.

17. Només ens queda salsar el plat amb aquesta vinagreta!