Salmó rock&roll

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible. Conté greixos essencials per a l'organisme que afavoreixen la bona salut del cor.

INGREDIENTS

  • 4 peces de salmó salvatge
  • 4 patates bullides
  • 2 cebes tendres primes
  • 15 cogombrets envinagrats
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • boles de pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • vinagre de xerès
  • coriandre
  • 1 copa de vi blanc
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

1. Agafem 4 patates bullides i les posem dins una paella amb oli d'oliva. Les aixafem i deixem que facin crosta cruixent.



2. Mentrestant, en un pot, posem la part blanca de la ceba tendra, 4 o 5 boletes de pebre i el llorer. Hi afegim vinagre, vi blanc i oli. Ho deixem 5 minuts al foc. Un cop passats els 5 minuts, ho traiem del foc i deixem que s'acabi de fer mentre es refreda.



3. Dins la mateixa paella de les patates, hi barregem la part verda de la ceba tendra tallada a rodelles, els cogombrets tallats a quadradets i el coriandre picat. Hi afegim una mica més d'oli d'oliva i sal, i ho tornem a posar al foc com si fos un trinxat (que ens quedi cruixent per banda i banda).



4. Posem una planxa al foc amb una gota d'oli d'oliva i l'escampem amb un tovalló de paper de cuina. A foc baix, hi posem el salmó. L'anem girant, perquè es vagi fent per totes bandes, però sense que s'arribi a enrossir.



5. Posem un tros de la barreja de patata al fons del plat. Tallem una mica de ceba envinagrada en escabetx i l'hi afegim.



6. Tallem el salmó a rodelles fines (deixant veure la part crua) i el posem a sobre. Hi tirem una mica de sal, oli i servim.