Salmó marinat amb espinacs baby i vinagreta de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Sanfeliu (economista de Sabadell)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al salmó:
  • 4 lloms de salmó
  • 50 g de sal gruixuda
  • 20 g de sucre
  • 2 copes de vi blanc sec
  • 1 cullerada d'aiguardent
  • pebre negre
  • anet
  • Per a la presentació:
  • 80 g d'espinacs baby
  • 1 cullerada de mel de flors
  • aigua
  • formatge de pasta tova d'ovella (tipus “Torta”)
  • flors
  • flor de sal
  • Per a la vinagreta:
  • 1 grapat de pinyons
  • 6 c/s d'oli d'oliva
  • 1 c/c de vinagre de poma
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol, barregeu la sal gruixuda, el sucre, el vi blanc i l'aiguardent i reserveu-ho. Després, retireu i reserveu les pells dels lloms de salmó, poseu un polsim de pebre i anet als lloms, poseu-los en una safata fonda, cobriu-los amb la barreja reservada anteriorment, tapeu la safata amb paper film i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores.

Per fer la pell de salmó fregida, en una paella antiadherent, poseu les pells dels lloms de salmó. Al damunt, poseu-hi paper de cuina, aixafeu-les amb un estri de cuina perquè quedin planes, deixeu-les coure fins que siguin cruixents, aproximadament uns 30 minuts, retireu-les de la paella, deixeu-les refredar i talleu-les en 3 trossos.

Per fer la vinagreta, en una paella amb una mica d'oli torreu els pinyons. Quan estiguin torrats, afegiu-hi el vinagre de poma i deixem que s'evapori una mica. Seguidament poseu-hi la resta d'oli i una mica de sal, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Per fer les fulles d'espinacs, en un bol amb una mica aigua diluïu la mel de flors. Després, amb l'ajuda d'un pinzell, pinteu les fulles dels espinacs.

A continuació, escalfeu al microones el formatge tipus “Torta” durant un minut aproximadament perquè es desfaci.

Tot seguit, retireu els lloms de la nevera, eixugueu-los amb paper de cuina absorbent i de cada llom talleu-ne tres daus.

I ja per acabar, poseu 4 cullerades de formatge de la Torta del Casar de manera intercalada en un plat. Al damunt de cada base de formatge, poseu-hi un dau de salmó i a l'última base de formatge, col•loqueu-hi les fulles d'espinacs. Finalment, a cada dau, repengeu-hi un tros de pell de salmó, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes flors i una mica de flor de sal.

Anar al contingut