Salmó fresc marinat amb cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lurdes Folguera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 600 g de salmó
- 700 g de sal grossa
- 300 g de sucre
- 100 g de cafè en gra
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 100 g de cafè mòlt
- 1/2 kg de tomàquets
- orenga
- sal i pebre
- Per a la vichyssoise:
- 2 porros
- 1 ceba
- 1 patata
- 250g d'ametlla crua
- sal
PREPARACIÓ
Poseu el salmó en una plata i cobriu-lo amb una barreja de cafè, sal i sucre. Deixeu-ho marinar a la nevera durant 8 hores.
Mentrestant, escaldeu els tomàquets, peleu-los i confiteu-los en un cassó amb oli.
A continuació, sofregiu en un cassó amb oli el porro i la ceba picats. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi la patata pelada i tallada, el brou vegetal i les ametlles. Quan estigui tot ben cuit, tritureu-ho.
Tot seguit, netegeu el salmó, talleu-lo a daus grossos i macereu-los durant 30 minuts amb una barreja d'oli i cafè mòlt.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi els tomàquets a sobre i aboqueu la vichyssoise al voltant.
Mentrestant, escaldeu els tomàquets, peleu-los i confiteu-los en un cassó amb oli.
A continuació, sofregiu en un cassó amb oli el porro i la ceba picats. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi la patata pelada i tallada, el brou vegetal i les ametlles. Quan estigui tot ben cuit, tritureu-ho.
Tot seguit, netegeu el salmó, talleu-lo a daus grossos i macereu-los durant 30 minuts amb una barreja d'oli i cafè mòlt.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi els tomàquets a sobre i aboqueu la vichyssoise al voltant.