Salmó fresc marinat amb cafè

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lurdes Folguera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 600 g de salmó
  • 700 g de sal grossa
  • 300 g de sucre
  • 100 g de cafè en gra
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 100 g de cafè mòlt
  • 1/2 kg de tomàquets
  • orenga
  • sal i pebre
  • Per a la vichyssoise:
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 250g d'ametlla crua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu el salmó en una plata i cobriu-lo amb una barreja de cafè, sal i sucre. Deixeu-ho marinar a la nevera durant 8 hores.
Mentrestant, escaldeu els tomàquets, peleu-los i confiteu-los en un cassó amb oli.

A continuació, sofregiu en un cassó amb oli el porro i la ceba picats. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi la patata pelada i tallada, el brou vegetal i les ametlles. Quan estigui tot ben cuit, tritureu-ho.

Tot seguit, netegeu el salmó, talleu-lo a daus grossos i macereu-los durant 30 minuts amb una barreja d'oli i cafè mòlt.

I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi els tomàquets a sobre i aboqueu la vichyssoise al voltant.
Anar al contingut