Salmó farcit

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de pasta de full
  • 1 salmó mitjà (de 1,5-2 kg)
  • 150 g de salmó fumat
  • 1 manat de porradell
  • 3 rovells d'ou
  • 100 g de nata
  • sal i pebre
  • 1 ou per pintar
  • farina

PREPARACIÓ

Primer de tot, salpebreu els lloms de salmó i talleu-los les puntes i els costats perquè quedin amb una forma més regular.
Juntament amb aquestes sobres, tritureu el salmó fumat, primer feu-ho amb sec i després afegiu-hi els tres rovells i la nata líquida. Quan tingueu una massa ben consistent (no us ha de quedar líquida) poseu-hi el porradell tallat fi i remeneu-ho amb una cullera o una espàtula (no el tritureu, així es notarà més el gust). Reserveu-ho. Tot seguit estireu la pasta de full. Us ha de quedar una mica més llarga que els lloms de salmó. Poseu-hi el salmó al damunt, i a sobre col.loqueu-hi el farcit, tapeu-ho amb l'altre tros de llom i emboliqueu-ho amb la pasta de full. Perquè us quedi més divertit doneu-li forma de peix. Poseu-lo en una safata per anar al forn, i amb el ganivet, per la part que no talla, senyaleu-lo i pinteu-lo amb l'ou. Enforneu-ho a 140º durant 20 minuts. Es pot servir sencer o bé tallat.
Anar al contingut