Salmó de bufet/ Patates de bufet/ Cruixents de bufet/ Amanida de bufet

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • SALMÓ DE BUFET
  • estragó fresc
  • 1 copeta de vi blanc
  • pebre verd en conserva
  • 1 salmó (4 kg)
  • Per a la salsa freda:
  • 1 pot de maionesa
  • 1 raig de romesco
  • 2 cebes tendres grosses
  • cogombrets en vinagre
  • CRUIXENTS DEL BUFET
  • 2 fulls de pasta de full
  • farigola seca
  • pebres del món
  • sal
  • oli d'oliva
  • AMANIDA DE BUFET
  • escarola
  • enciam vermell
  • enciam de fulla de roure
  • endívies
  • germinacions d'alfals
  • 1 manat de cebes tendres
  • Per a la marinada:
  • 3 llaunes de calamarsons amb la tinta
  • 2 llaunes de sardinetes
  • ceba tendra
  • tomàquets
  • 1 pot d'ous de truita de riu
  • 2 manats de raves vermells
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 pot de blat de moro en conserva
  • 2 magranes
  • 2 pomes

PREPARACIÓ

Salmó de bufet

1. Col·loquem el salmó, net d'espines, en una safata que després introduirem al forn.

2. Esclafem les llavors de pebre verd en el morter i hi afegim la copeta de vi blanc.

3. Piquem unes fulles d'estragó fresc i també les hi afegim al morter. Ho barregem tot i, amb ajuda d'un pinzell, pintem el salmó amb aquesta barreja. Afegim una espurneta de sal.

4. Fiquem la safata amb el salmó al forn, un màxim de 10 minuts a 180ºC.

5. Per fer la salsa, aboquem la maionesa dins un bol i afegim un raig de romesco. Ho remenem tot amb un batedor manual.

6. Piquem les cebes tendres i els cogombrets i ho afegim a la salsa. Tornem a remoure amb l'ajuda del batedor manual i aboquem la salsa en un bol o una salsera.

7. Traiem el salmó del forn i el servim en una safata. Al costat incorporem la salsera perquè cadascú acompanyi el salmó amb la salsa, al seu gust. Bon profit!


Patates de bufet

1. Netegem les patates però no les pelem.

2. Fem un llit de sal gruixuda al damunt d'una safata per anar al forn i col·loquem les patates senceres i amb la pell al damunt d'aquest llit de sal.

3. Fiquem la safata al forn fins que les patates quedin cuites per dins.

4. Traiem la safata del forn i, un cop s'hagin refredat les patates, o bé calentes, podem servir-les de guarniment.


Cruixents de bufet

1. Cobrim la safata del forn amb material antiadherent i estenem els dos fulls de pasta de full, prèviament descongelats.

2. Esclafem el pebre amb una mica de sal al morter. Hi afegim un raig d'oli i ho reservem.

3. Tallem a tires longitudinals els fulls de pasta i, amb ajuda d'un pinzell, els pintem amb el contingut del morter.

4. Un cop pintades, separem les tires unes de les altres perquè la massa pugui créixer al forn i les tires no quedin enganxades, sinó que formin bastonets independents.

5. Fiquem la safata al forn uns 4 ó 5 minuts, a uns 180ºC.

Amanida de bufet

1. Preparem un llit amb les fulles d'enciam, escarola i endívies en una safata.

2. Traiem de les llaunes els calamarsons i les sardinetes i els posem en un bol. Reservem l'oli de les llaunes per amanir després.

3. Afegim en aquest bol la ceba tendra tallada en juliana i el tomàquet a grills. Ho amanim tot amb l'oli de les llaunes i una miqueta de sal.

4. En un altre bol barregem els raves i els alls a trossets, el blat de moro, les magranes i els ous de truita.

5. Ratllem les pomes i les deixem caure a sobre del llit de fulles que hem preparat a la safata. Afegim el contingut de tots dos bols per sobre i ja ho tenim!
Anar al contingut