Salmó amb salsa d'anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Dalit (recepcionista d'El Prat de Llobregat)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de salmó per persona
- 1 llauna de filets d'anxoves
- 1 got de vi blanc
- ametlles picades
- pebre
- crema de llet
- 4 patates
- 2 tomàquets cherry
- sal en escates
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates amb pell a partir d'aigua freda durant uns 25 minuts (depèn de la mida de les patates i del foc).
Per fer la salsa d'anxoves, poseu al morter les anxoves (reserveu-ne dues per a l'emplatat), aixafeu-les bé, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho bé perquè quedi ben lligat.
En comprar el salmó trieu la part de la cua i demaneu al peixater que us tregui l'espina i us faci 4 supremes d'uns 200/250 g.
A continuació, poseu una miqueta d'oli al fons de la safata de forn, col·loqueu-hi al damunt les supremes de salmó, tireu-hi una mica de pebre, el vi i les ametlles picades pel damunt, cobriu-ho amb la salsa d'anxoves i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Finalment, comproveu que les patates són cuites, punxant-les amb una forquilla, retireu-les del cassó, peleu-les i reserveu-les.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi una mica de sal en escates i una anxova a sobre i acompanyeu-ho amb una patata i un parell de tomàquets cherry.
Per fer la salsa d'anxoves, poseu al morter les anxoves (reserveu-ne dues per a l'emplatat), aixafeu-les bé, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho bé perquè quedi ben lligat.
En comprar el salmó trieu la part de la cua i demaneu al peixater que us tregui l'espina i us faci 4 supremes d'uns 200/250 g.
A continuació, poseu una miqueta d'oli al fons de la safata de forn, col·loqueu-hi al damunt les supremes de salmó, tireu-hi una mica de pebre, el vi i les ametlles picades pel damunt, cobriu-ho amb la salsa d'anxoves i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Finalment, comproveu que les patates són cuites, punxant-les amb una forquilla, retireu-les del cassó, peleu-les i reserveu-les.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi una mica de sal en escates i una anxova a sobre i acompanyeu-ho amb una patata i un parell de tomàquets cherry.