Salmó amb raïm i arròs pilaf

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Garriga (advocada de Mataró)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'arròs:
  • 90 g d'arròs basmati
  • 150 g de brou d'aviram
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • oli d'oliva
  • 30 g de pinyons
  • 30 g de panses
  • 30 g d'ametlla picada
  • 1 taronja
  • Sal
  • Per al salmó:
  • 4 lloms de salmó
  • 300 ml de crema de llet
  • 1 ceba
  • 250 g de raïm
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la ceba en juliana fina, talleu els alls a làmines fines i, en un recipient especial per al forn, poseu dues cullerades d'oli d'oliva i ofegueu la ceba.

Mentrestant, en un cassó, escalfeu el brou d'aviram.

Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi els alls laminats i deixeu-ho coure uns minuts. Després, incorporeu-hi l'arròs i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi els pinyons, les ametlles i les panses, torneu-ho a remenar bé, incorporeu-hi el brou calent, poseu-hi una mica de ratlladura de pell de taronja, rectifiqueu-ho de sal i, quan comenci a bullir, tapeu la cassola i poseu-la al forn, prèviament preescalfat, durant 12 minuts exactes a 180 graus.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada durant 5 minuts. Mentrestant, salpebreu els lloms de salmó. Tot seguit, poseu el salmó, la ceba, la crema de llet, el raïm i una mica de sal en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi l'arròs al costat amb l'ajuda d'un motlle, desemmotlleu-lo, i guarniu el plat amb uns quants grans de raïm.

Dolors Garriga: www.vivircocinando.com
Anar al contingut