Salmó amb crema de formatge i salsa de tàperes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Ortiz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Axol
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 280 g de salmó en supremes
- Brots d'alfàbrega (opcional)
- Oli d'oliva
- Sal
- Per a la crema de formatge:
- 200 g de formatge tendre de cabra
- 500 g de patata bufet
- 100 g de crema de llet
- 50 g de mantega
- Pebre negre mòlt
- Per a la meunière de tàperes:
- 20 g de tàperes en conserva
- 1/2 ceba tendra picada
- Suc d'una llimona
- 75 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates, talleu-les a daus grossos i poseu-les a bullir amb aigua i sal a foc lent durant 20 minuts aproximadament. Quan estiguin cuites, escorreu-les i reserveu-les.
A continuació, en una cassola escalfeu la crema de llet amb el formatge fins que es fongui. Després, poseu-ho en un bol, afegiu-hi les patates, la mantega, la sal i el pebre, tritureu-ho tot amb el braç del batedor (pímer) i reserveu-ho en calent.
Per fer la meunière de tàperes, sofregiu la ceba picada amb la mantega. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el suc de llimona i les tàperes i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Tot seguit, marqueu el salmó en una planxa ben calenta, amb una mica d'oli, només per la part de la pell, durant uns quants minuts, i acabeu-lo de coure durant 4 minuts al forn, prèviament preescalfat a 180 graus. Un cop cuit, retireu-ne la pell.
I ja per acabar, poseu el salmó al plat, tapeu-lo amb una mica de crema de formatge (opcionalment en podem posar una mica més en un bol a part per servir a taula), salseu-lo amb la meunière de tàperes i guarniu-lo amb els brots d'alfàbrega.
A continuació, en una cassola escalfeu la crema de llet amb el formatge fins que es fongui. Després, poseu-ho en un bol, afegiu-hi les patates, la mantega, la sal i el pebre, tritureu-ho tot amb el braç del batedor (pímer) i reserveu-ho en calent.
Per fer la meunière de tàperes, sofregiu la ceba picada amb la mantega. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el suc de llimona i les tàperes i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Tot seguit, marqueu el salmó en una planxa ben calenta, amb una mica d'oli, només per la part de la pell, durant uns quants minuts, i acabeu-lo de coure durant 4 minuts al forn, prèviament preescalfat a 180 graus. Un cop cuit, retireu-ne la pell.
I ja per acabar, poseu el salmó al plat, tapeu-lo amb una mica de crema de formatge (opcionalment en podem posar una mica més en un bol a part per servir a taula), salseu-lo amb la meunière de tàperes i guarniu-lo amb els brots d'alfàbrega.