Sallatë me lakër të bardhë (Amanida de col) - Albània

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Valbona Gunga "Bona", Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 col
  • pastanagues
  • olives negres
  • vinagre
  • aigua
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu el tronxo de la col i traieu-ne les fulles de fora que estiguin malmeses. Trossegeu-la ben petita i poseu-la a marinar en un recipient amb aigua, vinagre i sal. Col·loqueu un plat a sobre o un altre pes perquè la col quedi aixafada. L'endemà escorreu-la i feu-la coure en una olla amb aigua i sal durant una estona. Després escorreu-la, esbandiu-la amb un bon raig d'aigua freda i la torneu a escórrer prement-la amb les mans. Peleu i ratlleu unes quantes pastanagues. En un recipient de vores altes, barregeu-hi la col i les pastanagues. Amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva i vinagre al vostre gust d'acidesa. Remeneu-ho amb les mans per poder fonyar la col amb més força. Afegiu-hi un grapat d'olives negres. Tapeu el recipient amb paper film i deixeu-ho reposar a la nevera. Abans de servir aquesta amanida, torneu a remenar-la unes quantes vegades perquè l'oli i el vinagre es tornin a barrejar.
Anar al contingut