Salidoux o Karamel Breizh (Caramel bretó) - Bretanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nathalie Le Bris, Ceret

INGREDIENTS

  • sucre
  • aigua
  • mantega
  • crema de llet

PREPARACIÓ

Desfeu el sucre en un cassó a foc lent, per evitar que es cremi. Remeneu-ho tota l'estona perquè no s'enganxi.
Quan el sucre desfet comenci a agafar color, afegiu-hi uns quants talls de mantega i no pareu de remenar-ho amb energia perquè el sucre no s'agrumolli.
Després aboqueu-hi un raget de crema de llet. Sense parar de remenar, de tant en tant retireu el cassó del foc perquè el caramel no es cremi.
Quan la crema tingui el color i la textura d'un "toffee" cremós, ja tindreu el salidoux acabat.
Aquesta crema pot servir per farcir creps (en podeu veure la recepta a part) o en podeu fer caramels deixant-la refredar i tallant-la en porcions.