Sachertorte (Pastís de Sacher) - Àustria
- Programa: Karakia
- Cuina: Dalila i Christine, Vilassar de Dalt
INGREDIENTS
- 300 g de xocolata de cobertura
- 200 g de farina
- 150 g de mantega
- 150 g de sucre
- 3 ous
- 2 culleradetes de midó de blat de moro
- 2 culleradetes de llevat
- melmelada d'albercoc
PREPARACIÓ
Desfeu la meitat de la xocolata en un cassó amb una mica d'aigua. Separeu les clares dels rovells i munteu-les a punt de neu. Barregeu els rovells amb la farina, el midó i el llevat. Després, afegiu-hi la mantega i el sucre i barregeu-ho bé fins que quedi homogeni. Incorporeu-hi les clares muntades i després la xocolata fosa. Remeneu-ho una mica més i aboqueu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat lleugerament. Si feu servir un motlle de vidre, no cal que l'enfarineu i, un cop cuit, podreu portar el pastís a taula en el mateix motlle. Enforneu-lo a uns 180º fins que sigui cuit (uns 40 o 50 minuts) i deixeu-lo refredar.
Mentrestant, desfeu l'altra meitat de la xocolata. Quan el pastís s'hagi refredat, unteu-lo amb força melmelada d'albercoc (o del gust que us agradi) i després aboqueu-hi la xocolata fosa pel damunt. També podeu partir el pastís per la meitat i posar-hi la melmelada al mig. Deixeu-lo refredar una bona estona abans de servir perquè la xocolata quedi presa.
Mentrestant, desfeu l'altra meitat de la xocolata. Quan el pastís s'hagi refredat, unteu-lo amb força melmelada d'albercoc (o del gust que us agradi) i després aboqueu-hi la xocolata fosa pel damunt. També podeu partir el pastís per la meitat i posar-hi la melmelada al mig. Deixeu-lo refredar una bona estona abans de servir perquè la xocolata quedi presa.