Sacher de cirera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • Per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • 50 g de farina
  • 50 g de cacau
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Per a la melmelada de cireres:
  • 500 g de cireres
  • 350 g de sucre
  • Per a la cobertura de xocolata:
  • 100 g de cobertura de xocolata
  • 50 g de mantega

PREPARACIÓ

Feu coure en un cassó les cireres sense pinyol i el sucre fins que agafin un consistència de melmelada.
Per fer el pa de pessic bateu una mica els ous en un bol. Després afegiu-hi el sucre i munteu-ho fins que en quadrupliqui el volum. Tot seguit poseu-hi la farina, el cacau i el llevat. Remeneu-ho.

A continuació poseu un paper sulfurat en una safata de forn. Poseu-hi un motlle cilíndric a sobre i aboqueu-hi la massa. Deixeu-ho coure al forn, preescalfat, a 220 graus, durant 20 minuts.

Mentrestant foneu la xocolata i la mantega al microones i barregeu-ho bé.

Quan el pa de pessic sigui fred, talleu-lo en tres capes. Cobriu la primera capa amb melmelada de cireres, poseu-hi una altra capa de pa de pessic a sobre i feu el mateix. Finalment poseu l'última capa de pa de pessic al damunt. Tot seguit banyeu el pastís amb la xocolata fosa procurant que quedi ben llis i deixeu-lo refredar. Podeu guarnir el sacher amb unes quantes fruites vermelles tallades i unes quantes fulles de menta.