Saag (Espinacs) - Índia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Sheri Ahmed, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'espinacs congelats
  • 2 cebes
  • oli d'oliva (o ghee)
  • salsa de tomàquet
  • espècies: methi (fenogrec), paprika, llavors de coriandre, cúrcuma, gingebre sec mòlt, bitxo mòlt i garam masala
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Bulliu els espinacs. Peleu i piqueu les cebes a trossos no gaire petits.
En una paella tipus wok, amb poc oli, salteu-hi les cebes a foc viu perquè s'evapori més de pressa l'aigua que tenen. Remeneu-ho tota l'estona fins que la ceba tingui un bonic color torrat. Afegiu-hi la salsa de tomàquet (2 o 3 cullerades) i remeneu-ho. Abaixeu el foc i saleu-ho lleugerament. Al cap d'un parell de minuts, afegiu 2 o 3 cullerades més de salsa de tomàquet al sofregit i continueu remenant-ho.
En mig got d'aigua, deixateu-hi totes les espècies excepte el fenogrec: paprika, coriandre, cúrcuma, gingebre, bitxo i garam masala (barreja feta amb comí, clau, 2 tipus de cardamom, canyella i pebre negre). La quantitat de cada espècie sol dependre del gust de qui cuina. És bo tenir present, les primeres vegades que es prepari una recepta amb espècies, no posar-ne massa quantitat de cada una (prenent per mesura una cullereta de cafè, poseu-ne entre mitja i tres quarts parts de culleradeta) fins a trobar el punt que us agradi.
Aboqueu les espècies dissoltes en aigua al sofregit i remeneu-ho perquè els sabors quedin ben barrejats.
Coleu els espinacs i escorreu-los bé perquè no hi quedi gens d'aigua. Incorporeu-los al wok del sofregit i remeneu-ho bé. Apugeu el foc un moment, perquè s'evapori l'aigua que encara pugui quedar als espinacs. Remeneu-ho i després deixeu que cogui entre 5 i 10 minuts, tapat i a foc mitjà. Quan els espinacs siguin gairebé cuits, afegiu-hi un bon grapat de methi (fenogrec). N'hi podeu posar força perquè el gust que té lliga molt bé amb els espinacs.
Apagueu el foc i tapeu el wok; d'aquesta manera, el vapor que s'hi condensi acabarà de donar el punt necessari als espinacs.
Anar al contingut