Sałatka jarzynowa (Amanida polonesa) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Iwona Maciejewska, Sant Quirze del Vallès

INGREDIENTS

  • 3 patates
  • 2 pastanagues
  • 2 ous
  • 2-3 ogórki kiszone (cogombres envinagrats)
  • 1-2 pomes "Golden"
  • 1 ceba petita
  • 1 xirivia
  • 1 seler (arrel d'api)
  • 1 llauna de pèsols
  • podgrzybki (bolets envinagrats)
  • maionesa
  • mostassa
  • sucre
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Poseu un cassó al foc amb aigua i feu-hi endurir els ous. Peleu-los i trossegeu-los.
En un altre cassó amb aigua i sal, feu-hi coure les verdures senceres i sense pelar. Un cop cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i talleu-les a daus petits.
Peleu, també, la ceba i les pomes i talleu-ho tot ben menut.
Poseu-ho tot dins un bol, de mida grossa i afegiu-hi els pèsols.
Salpebreu-ho al vostre gust i amaniu-ho amb un bon raig d'oli, una mica de mostassa i de sucre i força maionesa.
Barregeu-ho delicadament i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Per anar bé, val més preparar aquesta amanida un parell d'hores abans de menjar-la.

Anar al contingut