Sałatka jarzynowa (Amanida polonesa) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Iwona Maciejewska, Sant Quirze del Vallès
INGREDIENTS
- 3 patates
- 2 pastanagues
- 2 ous
- 2-3 ogórki kiszone (cogombres envinagrats)
- 1-2 pomes "Golden"
- 1 ceba petita
- 1 xirivia
- 1 seler (arrel d'api)
- 1 llauna de pèsols
- podgrzybki (bolets envinagrats)
- maionesa
- mostassa
- sucre
- oli i sal
PREPARACIÓ
Poseu un cassó al foc amb aigua i feu-hi endurir els ous. Peleu-los i trossegeu-los.
En un altre cassó amb aigua i sal, feu-hi coure les verdures senceres i sense pelar. Un cop cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i talleu-les a daus petits.
Peleu, també, la ceba i les pomes i talleu-ho tot ben menut.
Poseu-ho tot dins un bol, de mida grossa i afegiu-hi els pèsols.
Salpebreu-ho al vostre gust i amaniu-ho amb un bon raig d'oli, una mica de mostassa i de sucre i força maionesa.
Barregeu-ho delicadament i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Per anar bé, val més preparar aquesta amanida un parell d'hores abans de menjar-la.
En un altre cassó amb aigua i sal, feu-hi coure les verdures senceres i sense pelar. Un cop cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i talleu-les a daus petits.
Peleu, també, la ceba i les pomes i talleu-ho tot ben menut.
Poseu-ho tot dins un bol, de mida grossa i afegiu-hi els pèsols.
Salpebreu-ho al vostre gust i amaniu-ho amb un bon raig d'oli, una mica de mostassa i de sucre i força maionesa.
Barregeu-ho delicadament i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Per anar bé, val més preparar aquesta amanida un parell d'hores abans de menjar-la.