Roz ala dgeg (Arròs amb pollastre) - Líban

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Raghida Abillamaa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1'5 kg de pollastre (5 quarters de la cuixa)
  • 1/2 kg d'arròs llarg
  • ametlles crues llargues
  • pistatxos
  • pinyons
  • canyella
  • canyella en pols
  • pebre vermell dolç
  • pebre
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Traieu els pistatxos de la closca. Deixeu tres grapats d'ametlles i tres de pistatxos en remull amb aigua perquè perdin la sal. Cada fruita en un bol diferent. Si deixeu les ametlles en remull amb aigua calenta, us anirà molt més bé per poder-les pelar després. Renteu el pollastre, però sense treure-li la pell. Talleu una llimona a quarters i fregueu la pell dels talls de pollastre. En una paella alta amb ben bé un dit d'oli d'oliva, ) fregiu-hi el pollastre amb un canó de canyella. Peleu i talleu a trossos un parell de cebes de mida grossa. Afegiu-los a la cassola. Gireu el pollastre quan vegeu que els talls ja són cuits d'un costat. Traieu el pollastre i la ceba de la paella i poseu-ho dins una olla a part. Agafeu mitja tassa de l'oli de fregir el pollastre amb la ceba i aboqueu-lo a l'olla. Ompliu l'olla amb aigua fins que els talls quedin coberts. Quan l'aigua bulli, condimenteu-ho amb una mica de canyella en pols. Saleu-la generosament i tapeu-la. Deixeu que cogui a foc lent. Comproveu la cocció del pollastre i, quan veieu que ja està al punt, apagueu el foc. Coleu el contingut de l'olla reservant-ne el brou en una altra cassola, en què coureu l'arròs amb la cassola tapada. Condimenteu la cassola de l'arròs amb una mica de pebre vermell dolç i sal. En una paella plana amb unes quantes cullerades de l'oli de fregir el pollastre, fregiu-hi les ametlles. Vigileu que l'oli no s'escalfi gaire. Al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi els pistatxos. Alerta que esquitxa. Remeneu-ho de tant en tant. Quan les ametlles i els pistatxos s'hagin enrossit, traieu-ho de la paella i, en el mateix oli, fregiu-hi els pinyons; tingueu en compte que són força més delicats i no triguen gaire a daurar-se. Els heu de remenar contínuament. Desosseu el pollastre i traieu-li la pell vigilant que no us cremeu. Reserveu-lo. Quan l'arròs s'hagi begut el brou de la cocció vol dir que ja està punt. Serviu-lo en una safata amb els trossos de pollastre al damunt. Escampeu per sobre la fruita seca fregida i serviu-ho a taula ben calent, amb una amanida com a acompanyament.
Anar al contingut