Rovellons, calamarsons i carxofes amb papada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la papada:
- 500 g de papada de porc
- 1 l de brou de vedella
- 1 gra d'all
- 150 g de sal gruixuda
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de pebre negre
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- Per al plat:
- 250 g de rovellons
- 4 carxofes
- 400 g de calamarsons
- ruca
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- farigola
- 1 tassa de suc de rostit
PREPARACIÓ
Feu una barreja amb sal gruixuda, sucre, pebre negre i pebre vermell dolç.
Poseu la papada dins d'un bol i cobriu-la amb aquesta barreja. Deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores. Després, netegeu-la, poseu-la en un cassó, cobriu-la amb brou de vedella i afegiu-hi un gra d'all. Deixeu-la coure tapada a foc lent durant 4 o 5 hores. Tot seguit, escorreu-la i deixeu-la refredar. Quan la papada estigui freda, talleu-la i daureu-la en una paella ben calenta. Deixeu-la sobre un paper de cuina per treure'n el greix sobrant.
Mentrestant, salpebreu els cors de carxofa i els rovellons, i salteu-los en una paella amb oli. Deixeu-los sobre un paper de cuina.
Feu coure els calamarsons nets en una paella calenta amb oli i reserveu-los sobre un paper de cuina.
Emplateu els rovellons i les carxofes, poseu-hi la papada i els calamarsons a sobre. Amaniu la ruca amb oli i sal, i poseu-la a sobre de tot. Finalment, amaniu tot el plat amb suc de rostit.
Poseu la papada dins d'un bol i cobriu-la amb aquesta barreja. Deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores. Després, netegeu-la, poseu-la en un cassó, cobriu-la amb brou de vedella i afegiu-hi un gra d'all. Deixeu-la coure tapada a foc lent durant 4 o 5 hores. Tot seguit, escorreu-la i deixeu-la refredar. Quan la papada estigui freda, talleu-la i daureu-la en una paella ben calenta. Deixeu-la sobre un paper de cuina per treure'n el greix sobrant.
Mentrestant, salpebreu els cors de carxofa i els rovellons, i salteu-los en una paella amb oli. Deixeu-los sobre un paper de cuina.
Feu coure els calamarsons nets en una paella calenta amb oli i reserveu-los sobre un paper de cuina.
Emplateu els rovellons i les carxofes, poseu-hi la papada i els calamarsons a sobre. Amaniu la ruca amb oli i sal, i poseu-la a sobre de tot. Finalment, amaniu tot el plat amb suc de rostit.