Rovellons amb ceba i botifarra esparracada

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Paquita i Lolita. Restaurant Hispania.Arenys de Mar-Caldetes (Maresme)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Botifarra
  • Ceba
  • Rovellons
  • All i julivert amb oli
  • Sal
  • Pebre
  • Vi blanc
  • Llorer
  • Salsa tomàquet

PREPARACIÓ

Traiem el budell de la botifarra i la trossegem. L'aboquem a la paella amb una mica
d'oli i la fem mentre l'aixafem.
Un cop hagi agafat una mica de color hi aboquem la ceba (1) i una mica de llorer. Ho deixem fer tot amb foc molt lent.
Quan la ceba ja és transparent hi afegim una mica de sal i una miqueta de pebre.
També hi afegim una mica d'all i julivert amb oli i una miqueta de salsa de tomàquet (2).
Ho deixem fer una estoneta i hi afegim un got de vi blanc prèviament cremat. Ho
deixem fer a foc molt lent.
En una paella a part fem els bolets amb una mica d'oli, sal i pebre. Foc molt lent
també.
Un cop fet el rovelló, l'aboquem a la paella on es la botifarra amb la ceba. Li donem uns minuts més a foc molt lent i ja tenim el plat preparat.

(1) Si volem que la ceba agafi una mica de gust, posem prèviament un os de
pernil i una mica de brou amb la ceba. La deixem fer a foc molt lent a fi i
efecte que la ceba agafi el gust del brou i de l'os.
(2) La salsa de tomàquet por ser prèviament confitada. Per fer-ho es posa en
una cassola el tomàquet sense gra, i es deixa fer a foc molt lent durant tres hores amb all, ceba, dues branques d'api i un parell de cassons de brou.