Rougail saucisses (Cassola de botifarres a la reunionesa) - illa de la Reunió

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Audrey Vigne, Girona

INGREDIENTS

  • botifarres fumades (típiques de la Reunió)
  • gingebre de mango
  • all trinxat
  • 1 bitxo petit "piment martin"
  • sal gruixuda
  • 1 ceba grossa
  • 3-4 tomàquets madurs
  • 1 ramet d'herbes (farigola, romaní, llorer)
  • arròs (d'acompanyament)

PREPARACIÓ

Poseu les botifarres dins una olla amb aigua abundant, que les cobreixi un parell de dits per sobre. Feu-les coure. Després, retireu-les de l'olla i deixeu-les refredar abans de tallar-les a rodanxes d'un dit de gruix. Si no trobeu botifarres fumades, podeu fer servir botifarres amb pebre.
Si podeu aconseguir de l'anomenat gingebre de mango, millor, ja que té una olor i un gust diferents, que recorden el mango -la seva pell també és més blanca-, però, si no en trobeu, utilitzeu el gingebre corrent. Peleu-ne un trosset i trossegeu-lo. Partiu el bitxo per la meitat. Tritureu-lo amb la picadora amb el gingebre de mango, unes quantes llavors de comí i un pessic generós de sal fins que n'obtingueu una pasta. Reserveu-la.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i enrossiu-hi els trossets de botifarra. Tapeu la paella i, de tant en tant, remeneu-ho i torneu a tapar-ho.
Passats un 10 minuts, afegiu-hi la ceba trinxada menuda. Remeneu-ho i deixeu que es vagi coent. Després afegiu-hi el condiment picant (la pasta triturada de gingebre) i, passats uns quants minuts més, aboqueu-hi per sobre els tomàquets trossejats ben menuts. Poseu el farcellet d'herbes a sobre i tapeu la cassola. Deixeu que faci xup-xup una bona estona més, amb la cassola tapada, però remenant-ho de tant en tant.
Serviu el rougail saucisses acompanyat d'arròs blanc.