Rougail morue (Bacallà a l'estil de la Reunió) - illa de la Reunió, França

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Audrey Vigne, Girona

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 12 talls de lloms de bacallà
  • 2 cebes
  • 3-4 tomàquets madurs
  • 1 combavas (fruita reunionesa semblant a la llima)
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 farcellet d'herbes (farigola, romaní, llorer)
  • oli

PREPARACIÓ

Deixeu el bacallà en remull, i dins la nevera, el dia abans.
L'endemà, escorreu-lo, esbandiu-lo a raig d'aixeta i feu-lo coure amb força aigua. Canvieu-ne l'aigua de la cocció un parell de vegades, d'aquesta manera us assegurareu que quedi ben dessalat.
Després, escorreu-lo, deixeu-lo refredar i esmicoleu-lo.
Poseu una mica d'oli en una paella i enrossiu-hi el bacallà esmicolat, remenant-lo sovint perquè no s'enganxi. Si convé, afegiu-hi una mica més d'oli.
Peleu i trinxeu les cebes i els tomàquets. Reserveu-ho.
Quan veieu que el bacallà ja no deixa anar aigua, afegiu-hi la ceba trinxada. Remeneu-ho perquè es vagi coent i, quan tot plegat s'hagi enrossit, poseu-hi una mica de ratlladura de combavas. Torneu a remenar-ho perquè el bacallà n'agafi el gust i afegiu el tomàquet a la cassola.
Poseu el farcellet d'herbes a sobre de tot i tapeu la cassola. Deixeu que segueixi coent uns quants minuts.
Talleu el pebrot verd a tires fines i afegiu-les a la cassola. Torneu a tapar-la i deixeu que segueixi coent una estona més.
Aboqueu el bacallà a una plata per servir-lo i ja el podreu portar a taula.
Acompanyeu el rougail morue amb arròs blanc i amb pois du cap.