Rotllos vietnamites cruixents

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Maria Kao
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Kao Dim Sum
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal prendre'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Pasta d'arròs "nem"
  • 200 g de carn picada de porc
  • 100 g de ceba picada
  • 100 g de pastanaga
  • 20 g de gingebre fresc
  • 100 g de fideus de soja
  • 1 c/s d'oli de sèsam
  • fulles d'enciam trocadero
  • sal i pebre
  • Per fer la salsa vinagreta:
  • salsa de soja
  • vinagre d'arròs
  • oli de sèsam
  • sucre
  • Per fregir:
  • oli de gira-sol abundant

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu aigua en un cassó i, quan sigui ben calenta, retireu-la del foc, poseu-hi els fideus de soja i deixeu-los hidratar durant una hora.

Mentrestant, escalfeu aigua en un altre cassó i, quan sigui calenta, retireu el cassó del foc, poseu dues fulles de pasta d'arròs dins de l'aigua, sense deixar-les caure, aguantant-les amb els dits, retireu-les de seguida i esteneu-les en una superfície plana damunt d'un drap.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol una part de soja, dues de vinagre, dues de sucre i un culleradeta d'oli de sèsam i barregeu-ho bé amb un batedor manual.

A continuació, poseu en un bol la carn picada, la pastanaga ratllada, la ceba picada, el gingebre ratllat i els fideus escorreguts, amaniu-ho tot amb oli de sèsam, sal i pebre i barregeu-ho bé.

Tot seguit, ompliu les fulles de pasta d'arròs amb la barreja de carn, enrotlleu-les plegant els laterals, segelleu-les (se segellen soles perquè la pasta és enganxosa) i fregiu els rotllets en una paella amb oli de gira-sol ben calent durant uns 5 minuts. Finalment, retireu-los de la paella, poseu-los sobre paper absorbent i torneu-los a fregir una mica més fins que quedin ben daurats i cruixents.

I ja per acabar, emplateu els rotllets i serviu-los acompanyats d'unes fulles d'enciam trocadero i d'un bol amb la viangreta.