Rotllets de vedella farcits de llenegues amb salsa de rossinyolics

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Recepta d'Immaculada Pujol Casanovas (Riner, Solsonès)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 bistecs de vedella prims
  • 400 g de llenegues
  • 200 g de rossinyolics
  • 100 g de formatge ratllat
  • 200 ml de crema de llet
  • 100 g de pa ratllat
  • 2 grans d'all
  • 1 ou
  • ¿ copa de conyac
  • 3 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de cafè de julivert
  • sal
  • Per a la picada:
  • 100 g d'ametlles
  • ¿ l de brou

PREPARACIÓ

1. En primer lloc, netegeu i talleu les llenegues a trossets, i fregiu-les amb all i julivert durant uns 10 minuts.
2. Quan ja són daurades, afegiu-hi una mica de crema de llet i formatge ratllat per
aconseguir una massa consistent i feu-les coure 10 minuts més.
3. Deixeu-ho refredar per poder farcir millor la carn. Estireu la carn damunt una superfície plana, col·loqueu en un costat el farcit i enrotlleu-la.
4. Un cop fets els rotllets, passeu-los per ou i pa ratllat i poseu-los a fregir en una paella amb oli.
5. Quan ja estiguin daurats, aboqueu-hi el conyac i flamegeu-los, i a continuació afegiu-hi la picada que haureu preparat prèviament amb el brou i les ametlles.
6. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure tot uns 15 minuts a foc lent i tapat.
7. Mentrestant, netegeu els rossinyolics i salteu-los en una paella a part durant
5 minuts.
8. Finalment, completeu la salsa amb el saltat de rossinyolics, i el plat ja estarà llest per servir.