Rotllets de formatge de cabra amb amanida de meló, rave i cogombre

INGREDIENTS

  • Per als rotllets:
  • 1- 2 làmines rectangulars de pasta fil·lo (depenent de les dimensions)
  • Les fulles de 8 branquillons de farigola tendra
  • 60 g de mantega fosa
  • 125 g de formatge tou de cabra
  • 4 cullerades de mel (d'espígol, si pot ser)
  •  
  • Per a l'amanida:
  • Mig meló verd
  • 1 cogombre petit, o mig de gros
  • 6 raves
  •  
  • Per a l'amaniment:
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1/2 cullerada de vinagre de vi negre
  • sal marina i pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 180 °C
  2. Desenrotllem una làmina de pasta fil·lo sobre la superfície de treball.
  3. Tallem la làmina pel mig longitudinalment, i cada meitat pel mig en l'altre sentit, per fer 4 rectangles d'aproximadament 15 x 20 cm.
  4. Untem els rectangles generosament amb mantega, però reservant-ne una cullerada per untar-hi després els rotllets acabats.
  5. Escampem fulles de farigola al llarg d'una vora de cada rectangle de pasta i el dobleguem uns 2 cm per tapar les fulles. Posem formatge de cabra esmicolat al llarg de l'altra vora dels rectangles i hi escampem mel per sobre. Començant pel costat del formatge de cabra, enrotllem el rectangle un cop sobre el formatge i el continuem enrotllant fins a la farigola, de manera que quedi un rotllet tancat. Ho repetim per fer 4 rotllets.
  6. Posem els rotllets en una safata amb paper de forn i els untem amb la mantega que havíem reservat. Els coem al forn uns 15-20 minuts o fins que quedin daurats i cruixents.
  7. Mentrestant, fem l'amanida tallant a la juliana el cogombre (jo en descarto les llavors) o el meló amb una mandolina o un pelador de verdura. Tallem els raves a rodanxes i ho posem tot en un bol. La verdura no s'ha d'amanir fins al moment de servir-la, perquè no s'estovi.
  8. Un cop tinguem cuits els rotllets de formatge de cabra, amanim i condimentem la verdura i la posem al mig del plat, amb el rotllet al damunt.  
     
Per avançar feina 
Aquest plat és millor servir-lo acabat de fer.
 
Consells

La pasta fil·lo s'asseca molt ràpidament. Guardeu-la ben embolicada amb paper de plàstic perquè no hi toqui gens l'aire. 

Unteu les làmines de pasta amb compte, perquè s'estripen fàcilment.

El formatge de cabra es pot aromatitzar amb altres herbes o espècies que us agradin. Funciona bé una combinació de dolç i salat, per exemple amb pebre vermell, pebre fumat, comí mòlt o xili.

​També hi podeu posar una cullerada de chutney o ceba caramel·litzada, en comptes de la mel.