Rostit de pollastre

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Rostit de pollastre
  • (per a 4 persones)
  • 1 pollastre (2 kg)
  • 15 cebes perla
  • 1/2 got de vinagre agredolç
  • 2 culleradetes de sucre
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets
  • fulles de sàlvia
  • olives negres mortes
  • 2 bitxos picants
  • pèsols

PREPARACIÓ

1. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i hi rostim els talls de pollastre fins que quedin ben rossos.
2. Pelem les cebes i les reservem.
3. Aboquem dins un cassó el vinagre agredolç i el sucre. Ho posem al foc i, quan sigui calent, hi afegim les cebes pelades senceres perquè es caramel¿litzin a poc a poc.
4. Preparem la bresa per coure-la: pelem i tallem els tomàquets molt petits, i tallem els pebrots i el carbassó a dauets. Ho reservem.
5. Afegim a la cassola els bitxos esmicolats i els tomàquets. Apugem el foc.
6. Escalfem una paella amb un raig d'oli i saltem primer el pebrot verd amb un pessic de sal. Un cop marcat, l'afegim a la cassola i repetim l'operació del saltat amb el pebrot vermell i el carbassó.
7. Ara repartim per la cassola les cebes confitades i les olives mortes.
8. Quan les verduretes siguin gairebé cuites, afegim a la cassola els pèsols i ho deixem coure tot uns dos minuts.
9. Just abans de servir-ho, afegim a la cassola la sàlvia molt ben picada.