Rostit de gambes de Palamós amb carxofa i cansalada de coll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carlos Alconchel
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Windsor, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 gambes grans
- 8 carxofes
- cansalada del coll
- oli d'oliva d'arbequina
- sal i pebre
- Per a la salsa americana:
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 8 tomàquets madurs
- 1 branca d'api
- 1 cap d'alls
- 1 pebrot verd
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 1 patata
- 1/2 k de peix de roca
- oli d'oliva verge
- aigua
- 150 g de farina
PREPARACIÓ
Per fer la salsa americana, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba, el pebrot, l'all, la pastanaga, l'api, el tomàquet i la patata, tot pelat i tallat a trossos.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el peix de roca, la farina, el pebre vermell dolç, remeneu-ho tot bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 40, 50 minuts. Seguidament, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu la cansalada durant una hora a foc molt suau.
Després, talleu-ne un tall, salpebreu-lo i salteu-lo en una paella sense oli fins que quedi dauradet.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes prèviament pelades i salpebrades.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les carxofes prèviament pelades i tallades a quarts.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la salsa americana i les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les gambes i poseu-hi la cansalada a sobre.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el peix de roca, la farina, el pebre vermell dolç, remeneu-ho tot bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 40, 50 minuts. Seguidament, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu la cansalada durant una hora a foc molt suau.
Després, talleu-ne un tall, salpebreu-lo i salteu-lo en una paella sense oli fins que quedi dauradet.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes prèviament pelades i salpebrades.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les carxofes prèviament pelades i tallades a quarts.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la salsa americana i les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les gambes i poseu-hi la cansalada a sobre.