Rostit de festa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Rostit de festa
  • (per a 4 persones)
  • 1/2 pollastre
  • costella de porc
  • 3 tomàquets
  • 2 cebes
  • vi ranci
  • farigola
  • llorer
  • pell de taronja
  • grans d'all
  • Per a les mandonguilles
  • all picat
  • julivert picat
  • 1 ou
  • carn picada (3/4 de porc, 1/4 de vedella)
  • pa sec
  • farina
  • llet
  • Per al guarniment
  • cebes confitades
  • orellanes d'albercoc
  • pinyons torrats
  • Per a la picada
  • 4 avellanes
  • 4 nous
  • 4 ametlles
  • 1 g de safrà torrat

PREPARACIÓ

1. Triem una cassola grossa, hi tirem un raig d'oli i hi rostim el pollastre i la costella de porc.
2. Tallem les cebes a mitja juliana i les afegim a la cassola perquè vagin fent a poc, a poc.
3. Afegim a la cassola el llorer, la pell de taronja i uns grans d'all esclafats.
4. Quan la ceba de la cassola estigui daurada, tallem el tomàquet a trossets i l'hi afegim. Deixem que es cogui fins que perdi color i no faci olor d'àcid.
5. Hi tirem el vi a la cassola i deixem que es cogui tot fins que redueixi.
6. Per a les mandonguilles, salpebrem la carn picada i la barregem en un bol amb un ou, el julivert i l'all.
7. Tallem el pa a bastonets i els deixem en remull dins la llet un parell de minuts.
8. Afegim el pa a la barreja del bol. Treballem tota la massa i en fem les mandonguilles
9. Escalfem aigua en un cassó i l'afegim a la cassola, fins que cobreixi la carn.
10. Per a la picada, esclafem dins el morter tots els ingredients.
11. Retirem la carn de la cassola i passem la salsa per un colador xinès. La retornem a la cassola, ja neta.
12. Enfarinem les mandonguilles i les col·loquem a la cassola. Quan siguin una mica cuites, hi afegim les orellanes, les cebes confitades i la picada.
13. Deixem que es cogui tot plegat uns 5 minutets i ja ho tindrem.