Rostit de Festa Major

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els pescadors
  • Informació nutricional
    -Obre

    carn d'ànec és l'au més rica en ferro i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 tall rodó de vedella d'1,5 kg
  • 7 cebes
  • 7 pastanagues
  • 4 grans d'all
  • 1 ramet d'herbes (pastanaga, farigola i llorer)
  • 4 tomàquets madurs grossos
  • vi ranci
  • farina
  • orellanes, panses i prunes
  • sal, pebre i oli Per al brou de carn:
  • ossos de vedella o bou
  • ceba
  • pastanaga
  • porro
  • api
  • sal

PREPARACIÓ

En primer lloc, salpebreu el tall rodó de vedella i rostiu-lo, amb els ossos, en una cassola amb oli roent.
Uns 7 minuts després, afegiu-hi el ramet d'herbes; la pastanaga, tallada a rodanxes; el porro i l'api, trossejats; i la ceba tallada a làmines. Deixeu que el sofregit es vagi fent durant un quart d'hora, i després incorporeu-hi el tomàquet, tallat a trossos. A foc lent, coeu el rostit durant 1 h i 1/4. Passat aquest temps, traieu la carn i el ramet d'herbes, i comenceu a preparar la salsa. Afegiu dues cullerades de farina al sofregit, i remeneu-ho fins que la farina agafi color. Tot seguit, ruixeu-ho amb el vi ranci i el brandy, i deixeu-ho reduir. Cobriu-ho amb brou de carn calent, feu-ho coure 15 minuts més, i ja per acabar la salsa, passeu-la pel colador xinès. Escorreu les panses, les prunes i les orellanes, que haureu tingut macerades amb brandy. Salteu-les en una paella amb oli durant 2 o 3 minuts, aboqueu-hi la salsa, i deixeu-la 3 minuts al foc perquè agafi gust. Després, talleu la carn per la meitat i escalfeu-la dins la salsa. Serviu el tall rodó a làmines, amb les prunes, les panses i les orellanes, i cobert amb una mica de salsa.
Anar al contingut