Rösti (Truita de patates sense ou) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Walter Tauber, Barcelona

INGREDIENTS

  • patates (fortes, per fregir)
  • mantega
  • sal

PREPARACIÓ

La quantitat de patates dependrà de la mida de la paella.
Peleu i ratlleu les patates amb un ratllador de forats més aviats grans. Reserveu les patates, a mesura que les aneu ratllant, en un colador perquè deixin anar el midó. Sobretot no les esbandiu un cop ratllades. Convé que les eixugueu amb paper de cuina i les cuineu tot seguit, per evitar que s'oxidin.
Poseu un bon tros de mantega en una paella poc fonda. Quan s'hagi fos, aboqueu-hi la patata ratllada. Repartiu-la per tota la superfície, que us quedi de més o menys un dit de gruix. Saleu-la al vostre gust i remeneu-la una mica, perquè la sal quedi repartida. Després, aneu-la aixafant perquè es compacti, amb la paella tapada i a foc mitjà.
Quan vegeu que les vores ja són rosses, gireu-la com si féssiu una truita de patates, tot i que aquesta truita no porti ou, i poseu un altre tros de mantega a la paella. Deixeu que s'enrosseixi de l'altre costat i ja la podeu portar a taula. Ha de tenir un aspecte daurat i cruixent.
El rösti normalment serveix d'acompanyament, més que no pas de plat principal, i també es pot preparar amb ceba, cansalada, herbes... però sempre sense ou.

Anar al contingut