Rösti suec (Aperitiu suec de caviar) - Suècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Helena Centerwall, Gelida
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 10 minuts

INGREDIENTS

  • 1 paquet de rösti congelat (trobareu aquestes truitetes en botigues especialitzades)
  • 1 ceba petita
  • caviar negre i vermell
  • mantega
  • maionesa
  • pasta de rave japonès (wasabi)
  • crème fraîche
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

Desfeu un tros de mantega en una paella i poseu-hi els rösti perquè es vagin descongelant i, a la vegada, enrossint.
Talleu cada truiteta a quarts i disposeu-los en una safata de servir.
Peleu i trinxeu la ceba menuda.
Feu una barreja amb la maionesa, la crème fraîche (si no en trobeu, podeu posar-hi iogurt grec amb suc de llimona) i una mica de wasabi. Aneu alerta, perquè pica molt.
Poseu una culleradeta d'aquesta crema per sobre de cada porció de rösti. Al damunt, una mica de caviar ¿meitat del negre i meitat del vermell- i, per sobre, una mica de ceba trinxada.
Talleu la llimona a rodanxes i, de cada rodanxa feu-ne quarts. Poseu-ne un com a decoració, a cada porció de rösti.
Com a nota de color hi podeu escampar una mica de cibulet trinxat.