Rossinyols amb ou escalfat i puré de patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Pérez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Piña de Plata, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 300 g de rossinyols
  • 200 g de patates Ratte
  • 60 g de fetge d'ànec
  • 4 ous de Calaf
  • pernil ibèric
  • 1 tassa de crema de llet
  • 1/2 copa de whisky
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb aigua, bulliu les patates pelades.
Mentrestant, en una paella sense oli, fregiu el fetge d'ànec i quan estigui ben daurat flamegeu-lo amb whisky.

Tot seguit, tritureu les patates bullides, el fetge d'ànec i la crema de llet a la Thermomix.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi un ou cru sense closca i remeneu l'aigua sense parar. Quan la clara estigui cuita, retireu l'ou i refredeu-lo en un bol amb aigua i gel.

Després, en una paella amb oli salteu els rossinyols sencers.

Finalment, en una paella amb una gota d'oli, fregiu un tall de pernil ibèric fins que quedi ben cruixent.

I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi l'ou al mig, els rossinyols al voltant i guarniu el plat amb el pernil ibèric.
Anar al contingut