Rossejat de fideus amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lorés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 8 escamarlans grossos
- 100 g de fideus núm. 2
- 1 ceba
- 3 o 4 grans d'alls
- oli d'oliva
- sal i pebre
- aigua mineral
- Per al brou:
- marisc (caps de gamba o escamarlans, nècores)
- 3 tomàquets ratllats
- aigua mineral
- oli d'oliva
- Per a l'allioli negre:
- 1 ou pasteuritzat
- 2 grans d'all
- 250 ml d'oli d'oliva
- sal
- tinta de calamar
PREPARACIÓ
Per fer el brou, sofregiu el marisc en un cassó amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat, deixeu-lo sofregir uns minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Seguidament, coleu-lo i tritureu-lo amb el túrmix.
Per fer l'oli d'escamarlans, poseu en un cassó oli i uns quants caps d'escamarlans i deixeu-ho confitar a foc suau durant 5 minuts. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb l'oli de gambes sofregiu la ceba picada i l'all picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els fideus i deixeu-los daurar uns 5 minuts.
Seguidament, cobriu-los amb aigua, rectifiqueu-los de sal i pebre i deixeu-los coure durant 5 minuts més.
Mentrestant, poseu la tinta en un cassó i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.
Per fer l'allioli negre, poseu en un bol l'ou, els grans d'all, la sal i la tinta i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi afegiu l'oli de mica en mica.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu les cues d'escamarlans.
I ja per acabar, emplateu els fideus, poseu-hi les cues d'escamarlans a sobre i guarniu el plat amb l'allioli negre.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat, deixeu-lo sofregir uns minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Seguidament, coleu-lo i tritureu-lo amb el túrmix.
Per fer l'oli d'escamarlans, poseu en un cassó oli i uns quants caps d'escamarlans i deixeu-ho confitar a foc suau durant 5 minuts. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb l'oli de gambes sofregiu la ceba picada i l'all picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els fideus i deixeu-los daurar uns 5 minuts.
Seguidament, cobriu-los amb aigua, rectifiqueu-los de sal i pebre i deixeu-los coure durant 5 minuts més.
Mentrestant, poseu la tinta en un cassó i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.
Per fer l'allioli negre, poseu en un bol l'ou, els grans d'all, la sal i la tinta i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi afegiu l'oli de mica en mica.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu les cues d'escamarlans.
I ja per acabar, emplateu els fideus, poseu-hi les cues d'escamarlans a sobre i guarniu el plat amb l'allioli negre.