Rosolli (Amanida de remolatxa) - Finlàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Timo Laiho, Barcelona

INGREDIENTS

  • patates
  • pastanagues
  • remolatxa
  • anxoves
  • ous durs
  • mostassa
  • crema de llet
  • iogurt natural
  • nata
  • julivert

PREPARACIÓ

Reserveu el suc de les remolatxes, per donar color al plat.
Peleu les patates i les pastanagues i poseu-les a bullir. Un cop cuites, deixeu-les refredar i talleu-les.
Talleu la remolatxa i els ous durs i, en una safata, barregeu-ho tot, juntament amb una part del suc de la remolatxa i unes quantes fulles de julivert esmicolades. Incorporeu-hi els filets d'anxova.
Per fer la salsa cal barrejar la crema de llet, el iogurt, una mica de nata per muntar i una cullerada de mostassa. Remeneu-ho i, per donar-hi color, afegiu-hi una mica del suc de la remolatxa.
Aboqueu la salsa per sobre de l'amanida i serviu-la.