Rosbif amb salsa de cireres

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 tall d'un kg de mitjana de vedella neta
  • 1 kg de cireres vermelles i grosses
  • 250 ml de vi de porto
  • 1/2 copeta d'aiguardent de cireres
  • 1 llauna de pebrots del piquillo en conserva, sense oli
  • 1 cullerada de concentrat de carn
  • 1 tasseta d'aigua
  • 6 cebes tendres
  • 1 nou de mantega

PREPARACIÓ

1. Preescalfeu el forn a 220 graus i marqueu la vedella, que heu de treure una estona abans de la nevera, ben salpebrada en una paella.
2. Després, poseu-la al forn 10 minuts.
3. Per recuperar la glaça de la paella, feu-hi fondre la mantega i salteu-hi les cireres sense pinyol.
4. Després, afegiu-hi el licor de cireres, flamegeu-lo, i deixeu-hi reduir el vi de porto fins que no faci olor d'alcohol.
5. Escalfeu una mica d'aigua uns segons al microones, perquè el concentrat de vedella quedi més líquid, i l'afegiu a les cireres.
6. Talleu la ceba i daureu-la a la paella amb una miqueta d'oli. Després, afegiu-hi el pebrot del piquillo.
7. Poseu la vedella al plat amb sal de Maldon, poseu les cebes i el pebrot al costat i amaniu-ho amb la salsa de cireres.