Ropa vieja (Estofat de vedella desfilada) - Cuba

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Marta Atrel (restaurant La Paladar del Son), Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de vedella
  • 1 pebrot
  • 1 ceba
  • 1 all
  • salsa de tomàquet
  • vi blanc sec
  • pebre negre
  • oli o llard
  • llorer
  • sal

PREPARACIÓ

Bulliu la carn fins que s'estovi. Desfileu-la i reserveu-la.
Talleu la ceba ben fina i sofregiu-la juntament amb el pebrot, també tallat a tires primes.
En una altra paella sofregiu l'all trinxat, procurant que no es cremi. Si només en voleu notar el gust, sofregiu-lo sencer i després retireu-lo de l'oli (o del llard). Incorporeu a aquesta paella la carn desfilada i el sofregit de ceba i pebrot. Remeneu-ho durant uns quants minuts i després afegiu-hi 5 o 6 cullerades de salsa de tomàquet, mig got de vi blanc sec i una fulla de llorer. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 20 minuts.
Podeu servir la ropa vieja acompanyada amb un puré de malanga.