Ronyons i lletons de vedella amb estragó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 400 g de lletons de vedella
- 400 g de ronyons de vedella
- 250 g de mantega
- sal i pebre
- 50 g d'espinacs frescos
- 1 tasseta de vinagre
- 1/2 l de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- Per a la salsa d'estragó:
- 1 tassa de tomàquet concentrat
- 1 tassa de brou de vedella
- 1 branqueta d'estragó fresc
- 4 escalunyes
- 1 copeta de vinagre de Banyuls
- 50 g de mantega
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els lletons tallats a trossos en una cassola amb aigua freda, una mica de vinagre, la sal i la fulla llorer i deixeu-los coure fins que arrenqui el bull;
seguidament retireu-los del foc.
A continuació, en una paella amb mantega i una mica d'oli, salteu els ronyons a foc fort.
Després, en una altra paella, salteu els espinacs amb una mica de sal i pebre.
Tot seguit, en una altra paella amb mantega i oli, salpebreu els lletons i salteu-los.
Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli, daureu l'escalunya picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi el vinagre, el tomàquet, el brou de vedella, la branqueta d'estragó i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, afegiu-hi la mantega i lligueu la salsa.
I ja per acabar, emplateu una base d'espinacs, amb els ronyons i els lletons a sobre i salseu-ho.
seguidament retireu-los del foc.
A continuació, en una paella amb mantega i una mica d'oli, salteu els ronyons a foc fort.
Després, en una altra paella, salteu els espinacs amb una mica de sal i pebre.
Tot seguit, en una altra paella amb mantega i oli, salpebreu els lletons i salteu-los.
Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli, daureu l'escalunya picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi el vinagre, el tomàquet, el brou de vedella, la branqueta d'estragó i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, afegiu-hi la mantega i lligueu la salsa.
I ja per acabar, emplateu una base d'espinacs, amb els ronyons i els lletons a sobre i salseu-ho.