Romesco d'escrita amb mongetes del ganxet

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Antoni Rafecas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nansa, Sitges

INGREDIENTS

  • 2 escrites
  • 400 g de mongetes del ganxet cuites
  • 1 got d'oli d'oliva
  • julivert trinxat
  • sal i farina
  • Per a la salsa de romesco:
  • 200 g de ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 bitxo
  • 25 g d'ametlles
  • 2 llesques de pa
  • 3 tomàquets
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 copa de vinagre i 1 de vi blanc
  • 1 tassa de brou de peix
  • 1 gotet d'oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de romesco, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la ceba, els alls, un trosset de bitxo i les ametlles.
Remeneu-ho i sofregiu-ho fins que agafi color. És important que no quedi massa just d'oli. Després afegiu-hi el pa i deixeu que es dauri. Després incorporeu-hi el pebre vermell dolç. Seguidament afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts. Aleshores afegiu-hi una mica de farina i remeneu-ho. Incorporeu-hi el vinagre i el vi blanc. Deixeu-ho coure durant 10 minuts més i tritureu-ho. Mentrestant saleu el peix i passeu-lo per la farina. Tot seguit poseu-lo en una paella calenta amb oli per la part de la pell i gireu-lo de seguida. Afegiu-hi el romesco i el brou de peix. Deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Finalment incorporeu-hi les mongetes i deixeu-ho coure 5 minuts més. I per emplatar afegiu-hi una mica de julivert. .
Anar al contingut