Romesco d'escrita amb mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antoni Rafecas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nansa, Sitges
INGREDIENTS
- 2 escrites
- 400 g de mongetes del ganxet cuites
- 1 got d'oli d'oliva
- julivert trinxat
- sal i farina
- Per a la salsa de romesco:
- 200 g de ceba
- 2 grans d'all
- 1 bitxo
- 25 g d'ametlles
- 2 llesques de pa
- 3 tomàquets
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 copa de vinagre i 1 de vi blanc
- 1 tassa de brou de peix
- 1 gotet d'oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de romesco, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la ceba, els alls, un trosset de bitxo i les ametlles.
Remeneu-ho i sofregiu-ho fins que agafi color. És important que no quedi massa just d'oli. Després afegiu-hi el pa i deixeu que es dauri. Després incorporeu-hi el pebre vermell dolç. Seguidament afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts. Aleshores afegiu-hi una mica de farina i remeneu-ho. Incorporeu-hi el vinagre i el vi blanc. Deixeu-ho coure durant 10 minuts més i tritureu-ho. Mentrestant saleu el peix i passeu-lo per la farina. Tot seguit poseu-lo en una paella calenta amb oli per la part de la pell i gireu-lo de seguida. Afegiu-hi el romesco i el brou de peix. Deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Finalment incorporeu-hi les mongetes i deixeu-ho coure 5 minuts més. I per emplatar afegiu-hi una mica de julivert. .
Remeneu-ho i sofregiu-ho fins que agafi color. És important que no quedi massa just d'oli. Després afegiu-hi el pa i deixeu que es dauri. Després incorporeu-hi el pebre vermell dolç. Seguidament afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts. Aleshores afegiu-hi una mica de farina i remeneu-ho. Incorporeu-hi el vinagre i el vi blanc. Deixeu-ho coure durant 10 minuts més i tritureu-ho. Mentrestant saleu el peix i passeu-lo per la farina. Tot seguit poseu-lo en una paella calenta amb oli per la part de la pell i gireu-lo de seguida. Afegiu-hi el romesco i el brou de peix. Deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Finalment incorporeu-hi les mongetes i deixeu-ho coure 5 minuts més. I per emplatar afegiu-hi una mica de julivert. .