Romesco de rap

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Solé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 12 talls de rap
  • 2 patates
  • brou de peix (pelut de Tarragona)
  • sal i oli d'oliva Per a la picada:
  • 1 pebrot de romesco
  • 2 grans d'all
  • 1 llesca de pa fregit
  • 6 avellanes torrades
  • 6 ametlles torrades
  • 1 tomàquet madur
  • un rajolí de vi ranci

PREPARACIÓ

Comenceu per fregir el pebrot de romesco.
Fregiu, també, el pa i feu la picada amb el pebrot, el pa, els alls, les avellanes, les ametlles, el tomàquet, la sal i el vi ranci. A part, peleu i talleu les patates. Poseu-les a coure en una cassola amb una mica d'oli i, quan comencin a agafar color, afegiu-hi la picada. Deixeu-ho coure fins que la picada canviï de color i cobriu-ho amb el brou. Quan les patates estiguin toves, poseu-hi el rap tallat a rodanxes, deixeu-ho acabar de coure i ja ho podreu servir.