Romescada de rap i gall de Sant Pere
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alícia de Vargas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La romescada és rica en greixos saludables, vitamines i minerals, gràcies a la fruita seca i la nyora que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 600 g de gall de Sant Pere
- 600 g de rap
- 300 g de gamba
- 600 g d'escamarlans
- 100 g de musclos
- 100 g d'escopinyes
- 1 gotet de vi blanc
- 4 l de salsa americana
- sal
- Per al sofregit:
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 200 g de tomàquet madur triturat
- sucre
- 50 g d'oli d'oliva
- Per a la romescada:
- 1 nyora
- 20 g d'ametlla torrada
- 20 g d'avellana torrada
- 20 g d'all
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu els alls en paper de plata i escaliveu-los al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 30 minuts.
Mentrestant, poseu en aigua i sal les escopinyes perquè deixin anar la sorra, durant un parell d'hores, i poseu les nyores en remull en aigua calenta.
A continuació, poseu en una cassola els musclos i les escopinyes, afegiu-hi el vi, tapeu-ho i deixeu-ho coure al vapor fins que s'obrin.
Per fer sofregit, poseu la ceba i l'all, tallats ben petits, en una cassola amb una mica d'oli durant uns 10, 15 minuts. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet triturat i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Després, aboqueu-hi la salsa americana i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.
Per fer la romescada, traieu la polpa de les nyores, peleu les ametlles i les avellanes, peleu els alls escalivats, poseu-ho tot en un bol i tritureu-ho amb el pímer.
Tot seguit, en una cassola, sense oli, marqueu el rap i el gall tallats a trossos i reserveu-los. Després, a la mateixa cassola, sofregiu la romescada. Finalment, incorporeu-hi la salsa americana, remeneu-ho bé, poseu el gall i el rap, les gambes i els escamarlans pelats, els musclos i les escopinyes, deixeu-ho fer xup-xup durant un parell de minuts i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, ja ho podeu emplatar.
Mentrestant, poseu en aigua i sal les escopinyes perquè deixin anar la sorra, durant un parell d'hores, i poseu les nyores en remull en aigua calenta.
A continuació, poseu en una cassola els musclos i les escopinyes, afegiu-hi el vi, tapeu-ho i deixeu-ho coure al vapor fins que s'obrin.
Per fer sofregit, poseu la ceba i l'all, tallats ben petits, en una cassola amb una mica d'oli durant uns 10, 15 minuts. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet triturat i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Després, aboqueu-hi la salsa americana i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.
Per fer la romescada, traieu la polpa de les nyores, peleu les ametlles i les avellanes, peleu els alls escalivats, poseu-ho tot en un bol i tritureu-ho amb el pímer.
Tot seguit, en una cassola, sense oli, marqueu el rap i el gall tallats a trossos i reserveu-los. Després, a la mateixa cassola, sofregiu la romescada. Finalment, incorporeu-hi la salsa americana, remeneu-ho bé, poseu el gall i el rap, les gambes i els escamarlans pelats, els musclos i les escopinyes, deixeu-ho fer xup-xup durant un parell de minuts i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, ja ho podeu emplatar.