Rogers farcits d'espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Piqué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 800 g de rogers
- 200 g de formatge fresc
- 30 g d'olives negres d'Aragó
- 100 g d'espinacs
- 100 g d'alfàbrega
- 50 g de cansalada ibèrica
- 200 g de tomàquet
- 25 g d'ametlles
- 150 g de llet
- 75 g de nata
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer la crema d'ametlles, poseu la nata i la llet en un cassó.
Quan arrengui a bullir, afegiu-hi les ametlles torrades, tapeu-ho i deixeu-ho reposar 10 minuts amb el foc apagat. Per fer el farcit, poseu el mató, els espinacs escaldats i refredats amb aigua i gel, l'olivada i l'alfàbrega escaldada en un bol, i aixafeu-ho amb una forquilla. A continuació, talleu la cansalada a tires ben fines i col·loqueu-hi un filet de roger salpebrat a sobre. Poseu-hi el farcit a sobre i tapeu-ho amb l'altre filet de roger. Utilitzeu les tires de cansalada per lligar els dos filets de roger. Després, poseu-ho en una safata, afegiu-hi oli i deixeu-ho coure al forn uns 10 minuts. I ja per acabar, emplateu els rogers i els acompanyeu amb confitura de tomàquet i amb la crema d'ametlles, que prèviament haureu colat.
Quan arrengui a bullir, afegiu-hi les ametlles torrades, tapeu-ho i deixeu-ho reposar 10 minuts amb el foc apagat. Per fer el farcit, poseu el mató, els espinacs escaldats i refredats amb aigua i gel, l'olivada i l'alfàbrega escaldada en un bol, i aixafeu-ho amb una forquilla. A continuació, talleu la cansalada a tires ben fines i col·loqueu-hi un filet de roger salpebrat a sobre. Poseu-hi el farcit a sobre i tapeu-ho amb l'altre filet de roger. Utilitzeu les tires de cansalada per lligar els dos filets de roger. Després, poseu-ho en una safata, afegiu-hi oli i deixeu-ho coure al forn uns 10 minuts. I ja per acabar, emplateu els rogers i els acompanyeu amb confitura de tomàquet i amb la crema d'ametlles, que prèviament haureu colat.