Rogers farcits d'espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 800 g de rogers
  • 200 g de formatge fresc
  • 30 g d'olives negres d'Aragó
  • 100 g d'espinacs
  • 100 g d'alfàbrega
  • 50 g de cansalada ibèrica
  • 200 g de tomàquet
  • 25 g d'ametlles
  • 150 g de llet
  • 75 g de nata
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer la crema d'ametlles, poseu la nata i la llet en un cassó.
Quan arrengui a bullir, afegiu-hi les ametlles torrades, tapeu-ho i deixeu-ho reposar 10 minuts amb el foc apagat. Per fer el farcit, poseu el mató, els espinacs escaldats i refredats amb aigua i gel, l'olivada i l'alfàbrega escaldada en un bol, i aixafeu-ho amb una forquilla. A continuació, talleu la cansalada a tires ben fines i col·loqueu-hi un filet de roger salpebrat a sobre. Poseu-hi el farcit a sobre i tapeu-ho amb l'altre filet de roger. Utilitzeu les tires de cansalada per lligar els dos filets de roger. Després, poseu-ho en una safata, afegiu-hi oli i deixeu-ho coure al forn uns 10 minuts. I ja per acabar, emplateu els rogers i els acompanyeu amb confitura de tomàquet i amb la crema d'ametlles, que prèviament haureu colat.