Rogers amb suquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 rogers de 350 g amb els fetges
  • oli d'oliva
  • 1 copa de conyac
  • 100 g d'avellanes
  • 3 patates del bufet
  • 4 tomàquets
  • sal, pebre
  • te fumat amb pols
  • aigua mineral

PREPARACIÓ

Per fer el suquet, poseu en un cassó amb aigua i sal, les patates, pelades i tallades a trossos, i els caps dels rogers i deixeu-ho coure un parell d'hores.

Per fer la salsa de roger, en una paella amb una mica d'oli salteu els fetges. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Seguidament, poseu en un cassó els fetges amb el suc de la cocció, les avellanes i una mica d'aigua, i tritureu-ho tot amb el túrmix fins que aconseguiu una salsa ben fina.

A continuació, poseu els tomàquets en una safata i escaliveu-los al forn. Després, peleu-los, netegeu-ne la pell, talleu-la a trossos, poseu-la damunt un tros de paper film i emboliqueu-ho ben fort fent una bola, com si fos un tomàquet. Deixeu-ho reposar una estona i desemboliqueu-ho.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu els filets de roger, ja salpebrats, fins que estiguin ben daurats.

Finalment, retireu-los del foc i poseu-los una mica de te fumat per sobre.

I ja per acabar, salseu la base del plat amb la salsa de roger, poseu les patates del suquet en un cantó del plat, el filet de roger a l'altre i guarniu el plat amb el tomàquets amb suquet
Anar al contingut