Rogers amb fideus a banda

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones:
  • 4 rogers d'uns 100 g cadascun
  • 1 ceba de Figueres petita
  • 4 carxofes
  • 600 cl de fumet de peix
  • 2 tomàquets de pera
  • 160 g de fideus del nº 0
  • 100 cl d'oli d'oliva verge extra
  • 2 grans d'all

PREPARACIÓ

1. Rossegeu els alls i els fideus amb oli d'oliva verge extra.
2. Mentrestant, escalfeu oli en una altra paella i hi feu el sofregit de ceba i tomàquet a foc lent i amb un pessic de sal.
3. Mentre es cou tot plegat, prepareu els lloms dels rogers i en reserveu els caps i les aletes per donar més gust al fumet.
4. En una altra cassola, hi daureu les espines dels rogers, i hi afegiu el fumet perquè agafi el gust dels rogers.
5. A continuació, coleu els fideus per treure'n l'excedent l'oli.
6. Tot seguit, netegeu les carxofes amb uns guants de làtex i les submergiu amb unes gotes de llimona, farina i aigua, perquè no es tornin fosques.
7. I les salteu ben salpebrades i talladetes a dauets amb l'oli dels fideus a foc fort.
8. Després, barregeu els fideus i les carxofes amb el sofregit.
9. I afegiu el fumet bullint, ho remeneu ben remenat i ho poseu al forn preescalfat a 200 graus uns 4 minutets.
10. Ràpidament, salpebreu els lloms dels rogers i els daureu a la planxa.
11. I munteu el plat amb els fideus com a base i els rogers al damunt. Llestos!