Rogers, albercocs i ratafia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís M. Feliu
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L'Aliança d'Anglès, Anglès (Selva)
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albercoc és una de les fruites riques en potassi, mineral que ajuda a mantenir la pressió arterial normalAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 rogers de 200-250 g
  • 2 albercocs
  • 20 cl de ratafia
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • un raig d'absenta
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, obriu els rogers, desespineu-los, feu-ne filets i reserveu les espines.

Per fer la reducció de ratafia, reduïu uns 10 cl de ratafia fins que quedi espessa.

Per coure els albercocs, poseu els albercocs al forn sencers, coberts d'aigua, a 120º durant 2 hores. Després, peleu-los, traieu-los el pinyol i reserveu-los.

A continuació, l'aigua de l'albercoc poseu-la a reduir juntament amb 10 cl més de ratafia.

Per fer la salsa, en una cassola amb unes gotes d'oli enrossiu les espines i el cap dels rogers. Seguidament, afegiu-hi la ceba i el tomàquet a trossos i un raig d'absenta i deixeu que s'enrosseixi. Tot seguit, cobriu-ho d'aigua, deixeu-ho reduir una hora i coleu la salsa.

Finalment, saleu els filets de roger i marqueu-los a la planxa, només per la part de la pell. Quan estiguin cuits, poseu-los en una safata de forn, mulleu-los amb la reducció d'aigua d'albercoc amb ratafia i fiqueu-ho al forn durant 3 minuts a 175 graus juntament amb els albercocs.

I ja per acabar, serviu els filets tapats amb el suc del rostit d'espines i

acompanyats amb unes gotes de reducció de ratafia i, l costat, poseu-hi dos talls d'albercoc confitat.
Anar al contingut