Rodots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Miralles, Horta de Sant Joan
INGREDIENTS
- 3 ous
- 2 tasses de cafè de sucre
- 1 tassa de cafè d'aigua
- 1 tassa de cafè d'aiguardent
- 1 tassa de cafè d'oli d'oliva
- 3 sobres de litines
- 1 sobre de llevat
- ratlladura de llimona
- farina
- sucre
- oli d'oliva per fregir
PREPARACIÓ
Barregeu en un bol les 3 clares d'ou muntades a punt de neu, el sucre i els rovells d'ou.
Bateu-ho ben bé i afegiu-hi la pell de llimona ratllada. Aneu-hi abocant l'aigua, l'aiguardent, l'oli d'oliva, el llevat i els sobres de litina, sempre sense deixar de batre. Després aneu afegint-hi la farina de mica en mica, i bateu-ho fins que la massa estigui ben lligada. Deixeu-la reposar un parell d'hores, tapada i a temperatura ambient. Quan ja hagi reposat, agafeu dos trossos de massa, uniu-los i feu-hi un forat enmig. Fregiu els rodots en oli calent i, quan estiguin fregits, arrebosseu-los amb sucre.
Bateu-ho ben bé i afegiu-hi la pell de llimona ratllada. Aneu-hi abocant l'aigua, l'aiguardent, l'oli d'oliva, el llevat i els sobres de litina, sempre sense deixar de batre. Després aneu afegint-hi la farina de mica en mica, i bateu-ho fins que la massa estigui ben lligada. Deixeu-la reposar un parell d'hores, tapada i a temperatura ambient. Quan ja hagi reposat, agafeu dos trossos de massa, uniu-los i feu-hi un forat enmig. Fregiu els rodots en oli calent i, quan estiguin fregits, arrebosseu-los amb sucre.