Rodó de vedella bruneta amb ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jana Vilanova
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal vell d'Anserall, Anserall
INGREDIENTS
- 1,300 kg de llata de vedella bruneta
- 2 cebes
- 4 tomàquet madurs
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 4 grans d'all
- sal, fulla de llorer
- 1/2 copa de conyac
- 1 cullerada sopera de llard
- julivert
- 35 g de ceps
- oli i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la llata i fregiu-la en una cassola amb una mica d'oli.
Quan estigui rossa, afegiu-hi el conyac, els tomàquets tallats a quarts, la pastanaga, la ceba i el porro, tot tallats a rodanxes, la llard i el llorer i deixeu-ho coure tapat i a foc lent durant una hora i mitja.
Quan estigui cuit, retireu la llata de la cassola, reserveu-la i passeu la salsa pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i all i julivert picat, salteu els ceps tallats a trossos.
Tot seguit, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb els ceps i la llata tallada a làmines, i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els talls de llata i salseu-ho.
Quan estigui rossa, afegiu-hi el conyac, els tomàquets tallats a quarts, la pastanaga, la ceba i el porro, tot tallats a rodanxes, la llard i el llorer i deixeu-ho coure tapat i a foc lent durant una hora i mitja.
Quan estigui cuit, retireu la llata de la cassola, reserveu-la i passeu la salsa pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i all i julivert picat, salteu els ceps tallats a trossos.
Tot seguit, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb els ceps i la llata tallada a làmines, i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els talls de llata i salseu-ho.