Rodó de vedella bruneta amb ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jana Vilanova
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal vell d'Anserall, Anserall

INGREDIENTS

  • 1,300 kg de llata de vedella bruneta
  • 2 cebes
  • 4 tomàquet madurs
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 4 grans d'all
  • sal, fulla de llorer
  • 1/2 copa de conyac
  • 1 cullerada sopera de llard
  • julivert
  • 35 g de ceps
  • oli i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la llata i fregiu-la en una cassola amb una mica d'oli.

Quan estigui rossa, afegiu-hi el conyac, els tomàquets tallats a quarts, la pastanaga, la ceba i el porro, tot tallats a rodanxes, la llard i el llorer i deixeu-ho coure tapat i a foc lent durant una hora i mitja.

Quan estigui cuit, retireu la llata de la cassola, reserveu-la i passeu la salsa pel colador xinès.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli i all i julivert picat, salteu els ceps tallats a trossos.

Tot seguit, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb els ceps i la llata tallada a làmines, i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu els talls de llata i salseu-ho.