Rodekool met hassee en appeltjes (Estofat holandès) - Holanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kelly Visser (bar Amsterdam), Barcelona

INGREDIENTS

  • vedella per estofar
  • patates
  • cebes
  • poma
  • brou de carn
  • remolatxa ratllada
  • licor de taronja amarga
  • salsa de tomàquet
  • sucre glaç
  • llorer
  • pebre
  • sal i oli

PREPARACIÓ

En una cassola amb un raig d'oli, feu un sofregit de ceba. Quan tingueu la ceba al punt, afegiu-hi la vedella, tallada a trossos, un o dos cullerots de brou de carn, llorer i condimenteu-ho amb una mica de pebre negre.
Deixeu que la carn es vagi estofant durant un parell d'hores a foc lent i, mentrestant, bulliu les patates, trossejades, en aigua amb sal.
Peleu i talleu a trossos no gaire grossos una poma i, en una paella, flamegeu-la amb un raig de licor de taronja amarga. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, caramel·litzeu la poma amb una mica de sucre glaç.
En un cassó, escalfeu la remolatxa ratllada.
Per muntar el plat, feu una base de remolatxa i patates, tot barrejat, i per sobre serviu-hi l'estofat de vedella i, a sobre, poseu-hi la poma caramel·litzada.
A la salsa que us hagi quedat a la cassola de l'estofat, afegiu-hi una mica més de brou i unes quantes cullerades de salsa de tomàquet. Remeneu-ho per barrejar bé els ingredients i aboqueu la salsa per sobre del plat. Decoreu-lo amb un polsim de julivert picat.