Roast chicken stuffed with wild rice (Pollastre farcit d'arròs salvatge) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Dave Pybus, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1 pollastre de pagès d'uns 2,5 kg
  • 6 moniatos mitjans
  • xarop d'auró (maple syrup)
  • mel
  • suc de llimona
  • sàlvia i farigola
  • Per al farciment:
  • 400 g de carn picada de porc
  • 250 g d'arròs salvatge
  • alls tendres
  • ceba tendra
  • pebrot vermell
  • api
  • ametlla crua
  • orellanes d'albercoc
  • pa d'uns quants dies
  • farigola
  • sàlvia
  • llorer
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Demaneu a la polleria que us deixin el pollastre preparat per farcir-lo.
Comenceu fent coure l'arròs salvatge, ja que triga uns quants minuts més que l'arròs normal.
Preescalfeu el forn a 180º.
Peleu i trinxeu la ceba i els alls tendres. Trinxeu menut el pebrot vermell i l'api i, després, barregeu-ho tot amb les herbes aromàtiques, la fruita seca tallada a làmines i el pa sec tallat a daus. Salpebreu-ho al vostre gust i salteu-ho una estona, en una paella de mida grossa, juntament amb la carn picada. No cal que us quedi cuit del tot. Retireu el llorer i els trossos que pugueu de les altres herbes.
Un cop tingueu l'arròs salvatge cuit, escorreu-lo i afegiu-lo a la paella de saltat de carn i verdures. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Farciu el pollastre amb aquesta barreja. La que us sobri, emboliqueu-la amb paper d'alumini i feu-la coure, juntament amb el pollastre, durant unes dues hores i mitja. És convenient cobrir la safata amb paper d'alumini perquè el pollastre no es ressequi i la pell quedi excessivament rostida.
Prepareu el suc del caramel·litzat barrejant unes quantes cullerades de mel, suc de llimona, sàlvia i farigola. Reserveu-ho.
Quan faltin uns tres quarts d'hora per acabar-se de coure, traieu el pollastre del forn i unteu-lo amb aquest suc. Això farà que el pollastre tingui un aspecte lluent al servir-lo. Torneu el pollastre al forn i aprofiteu-ho per fer-hi coure els moniatos, partits per la meitat i untats amb una mica de xarop d'auró (o, si no en teniu, mel). Tapeu els moniatos amb paper d'alumini. El pollastre ja no cal tornar-lo a tapar.
Serviu el pollastre sencer a taula i acompanyeu-lo, per exemple, d'una amanida de col (vegeu recepta a part de "cole slaw")