Risotto d'espardenyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Bosch
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 300 g d'espardenyes
  • 2 sípies mitjanes
  • 100 g de formatge de Parma
  • 7 galeres
  • 3 grans d'all
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1/2 l de fumet de peix (o de verdures)
  • oli d'oliva
  • sal
  • 1/2 got de tomàquet triturat
  • 1 culleradeta de pebre vermell

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el cap, les potes i les punxes de les galeres amb unes tisores.
Després, talleu-les per la meitat i poseu-les en un cassó. Afegiu-hi les espardenyes salades i una mica d'oli i deixeu-ho enrossir tot junt. Un cop estigui tot ben ros, retireu les espardenyes i reserveu-les. Al mateix cassó on teniu les galeres, afegiu-hi la ceba picada, el pebrot vermell picat, l'all picat, el tomàquet triturat, el pebre vermell i la sípia tallada a trossos petits i sofregiu-ho a foc fort tot junt durant 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i el fumet de peix calent. A mesura que l'arròs es begui el fumet, aneu-hi afegint el formatge de Parma ratllat fins que quedi espès. Finalment, incorporeu-hi les espardenyes.

I ja per acabar, emplateu el risotto i podeu guarnir el plat amb una mica de julivert.
Anar al contingut