Risotto de calamarsons amb encenalls de tonyina, llima i arròs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andrés Herreros
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 80 g de calamarsons
- 100 g de ceba dolça
- 20 g de mantega
- oli d'oliva
- 400 g d'arròs "Vialone nano"
- 1 l de brou blanc de peix
- 2 g de tinta de calamar
- 1 dl de cava
- 20 g de formatge parmesà
- 5 g d'encenalls de tonyina secs
- 1 llima
- Sal
- Per a l'oli d'all i julivert:
- 3 alls
- 15g de julivert
- 1 dl d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la ceba tallada a la brunesa en una cassola amb mantega i oli, afegiu-hi una mica de sal i aigua, perquè suï i no es cremi, i deixeu-la coure 3 minuts. A continuació, poseu l'arròs a la cassola, sofregiu-lo un minut, incorporeu-hi la tinta, sofregiu-ho tot junt un altre minut, ofegueu-ho amb el cava i deixeu-ho reduir, a foc molt lent i sense deixar de remenar. Quan l'arròs quedi sec, aneu-hi afegint el brou calent de mica en mica, mentre ho aneu remenant, fins a aconseguir coure l'arròs.
Per fer l'oli d'all i julivert, peleu els alls, poseu-los en un got batedor, juntament amb el jullivert i l'oli, tritureu-ho i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella calenta amb una mica d'oli d'all i julivert, salteu els calamarsons. Finalment, afegiu els calamarsons al risotto i rectifiqueu-ho tot de sal.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb l'ajuda d'un cercle metàl·lic, ratlleu-hi pel damunt el parmesà i la pell de llima i afegiu-hi els encenalls de tonyina que, amb l'escalfor de l'arròs, es mouen i creen un efecte força espectacular.
Per fer l'oli d'all i julivert, peleu els alls, poseu-los en un got batedor, juntament amb el jullivert i l'oli, tritureu-ho i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella calenta amb una mica d'oli d'all i julivert, salteu els calamarsons. Finalment, afegiu els calamarsons al risotto i rectifiqueu-ho tot de sal.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb l'ajuda d'un cercle metàl·lic, ratlleu-hi pel damunt el parmesà i la pell de llima i afegiu-hi els encenalls de tonyina que, amb l'escalfor de l'arròs, es mouen i creen un efecte força espectacular.